Duurzaamheid

Door: Kim
Datum: 22-03-2023

Meer Boozed news?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief via de onderstaande button.

Bij Boozed | experience design staat duurzaamheid hoog op de agenda. We zijn trots om te delen wat we allemaal doen om onze impact op het milieu te verminderen en bij te dragen aan een betere toekomst.

We zij blij om te melden dat we na 1,5 jaar voorbereiding eindelijk in de analysefase van onze B-corp certificering zijn aanbeland.

Maar wat houdt die B-corp certificering precies in? Het is een internationaal keurmerk voor bedrijven die zich niet alleen richten op het maken van winst, maar ook op het bijdragen aan een betere wereld. Door dit proces te doorlopen, worden bedrijven gedwongen om kritisch naar zichzelf te kijken en hun impact te verbeteren. Het is voor ons een belangrijk doel om deze certificering te behalen, omdat we onze verantwoordelijkheid willen nemen om een positieve impact te maken op de wereld om ons heen.

Om ons te helpen bij deze analysefase werken we samen met Better-Future en hebben we met onze Boozers van verschillende afdelingen een designteam samengesteld om mee te denken in het verder vormgeven en toe-eigenen van het B-corp gedachtengoed binnen ons bedrijf om zo onze positieve impact op het milieu en de maatschappij verder te vergroten nu en in de toekomst. 

Begin dit jaar hebben we ons eerste magazine gelanceerd. Hierin hebben we aandacht besteed aan de samenwerking met Signed, onze partner op het gebied van signing en branding. Samen zijn we continu op zoek naar manieren om duurzame materialen te gebruiken die minder belastend zijn voor het milieu. We hebben ons tot doel gesteld om binnen onze branche het voortouw te nemen op het gebied van duurzaamheid, en het gebruik van milieuvriendelijke materialen is daarbij een belangrijke stap. Want de hele keten is nodig om het verschil te maken. (Benieuwd naar ons magazine? Bekijk hem hier.)

Maar duurzaamheid draait niet alleen om het milieu. Het gaat ook om onze sociale verantwoordelijkheid. Daarom werken we samen met Werkse! om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt de kans te geven om werkervaring op te doen en zichzelf verder te ontwikkelen binnen ons team. We vinden het belangrijk om ons steentje bij te dragen aan een inclusieve samenleving en zijn erg blij met de inzet en het enthousiasme van de medewerkers van Werkse! binnen ons team.

Duurzaamheid is voor ons geen modegril, maar een belangrijk onderdeel van onze bedrijfsvoering. We streven ernaar om op elk gebied onze impact te verminderen. Van het verminderen van afval tot het verminderen van onze CO2-uitstoot en het verduurzamen van onze bedrijfsprocessen.

We zijn trots op de stappen die we hebben gezet en blijven ons inzetten voor een betere toekomst.

 

Nog meer lezen over wat wij allemaal doen aan duurzaamheid? Bekijk dan het onderstaande document.