Van aanvraag tot event

Door: Michelle & Deborah
Datum: 11-7-2022

Meer Boozed news?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief via de onderstaande button.

Wat was het een feestje om te mogen werken aan Devconnect 2022 Amsterdam! wij nemen jullie dan ook erg graag mee in het traject van aanvraag tot aan realisatie. 

De aanvraag

13 januari kregen wij een aanvraag binnen via Bee Agency voor een evenement in de Beurs van Berlage (BvB).

Het ging om een evenement voor de Ethereum Foundation genaamd Devconnect 2022. Het zou het eerste Devconnect event worden en dat alles voor het eerst in Nederland! Er werden duizenden bezoekers verwacht van over de hele wereld. Het zou gaan om 1 overall locatie de Co-working space, in de BvB en 2 andere locaties waar partners hun events konden hosten.

Ons werd gevraagd mee te denken over de decor items en het meubilair voor de Co-working Space en de 2 andere locaties die van dezelfde sfeer en huisstijl voorzien zouden worden.

Oftewel een hele mooie en bijzondere aanvraag, waar wij met heel veel plezier mee aan de slag zijn gegaan!

Design & maatwerk

Bee Agency werkte samen met een designer die de gehele visual indentity heeft ontwikkeld. Tijdens de aanvraag was deze nog volop in ontwikkeling waarna een toffe huisstijl van kubussen met verschillende kleuren en gradients is ontstaan.

Voor ons de vraag om een fijne en relaxte sfeer neer te zetten die vooral niet corporate aan mocht voelen. Het was echter wel heel belangrijk dat er rond de 1200 mensen bij elkaar konden werken in de BvB en dat in alle ruimtes en locaties dezelfde sfeer terug zou komen. Op basis hiervan zijn wij gestart met het inrichten van de ruimtes.

Uiteindelijk hebben we vrijwel de gehele BvB voorzien van meubilair en 800 kubussen in diverse maten & kleuren. Naast de BvB hebben wij nog 7 andere locaties (Pakhuis de Zwijger, West Indisch Huis, Tolhuistuin, Westergas, Grand hotel Krasnapolsky & Felix Merites) mogen voorzien van meubilair, decoratie en de wel bekende maatwerk kubussen.

Het evenement

16 april was het zover en zijn we met 18 man gestart aan de opbouw in de BvB. In totaal hebben we:

  • 3 hele lange dagen opgebouwd in de verschillende locaties.
  • met meer dan 18 trailers aan volume (veelal op locaties waar geen trailers kunnen komen😉) heen en weer gereden.
  • meer dan 1500 kubussen gebouwd
  • vooral heel veel gelachen met elkaar!

De events en de co-working space werden nog beter bezocht dan verwacht. We hebben veel mooie reacties gekregen van de organisatie en bezoekers.

Tijdens het evenement hebben wij naar posts op Instagram, Facebook, LinkedIn  gezocht, maar er was weinig tot niets te vinden, bleek het later zo te zijn dat de doelgroep alleen Twitter gebruikt! Hier stonden hele leuke reacties op, waarvan wij uiteraard mega blij werden. Hieronder een kleine greep uit de berichten.

Wat was het een geweldig project wat we in een korte tijd met elkaar hebben neergezet!

Voor meer info over het event Devconnect of over Devcon zelf hierbij de link naar de website: https://devconnect.org/