B Corp update

Door: Elise
Datum: 30-04-2024

Meer Boozed news?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief via de onderstaande button.

Boozed is inmiddels al een half jaar B Corp; time flies when you’re doing better! We zijn druk bezig met mooie projecten en het verbeteren en verduurzamen van processen. Hierbij een korte update met 5 belangrijke B Corp stappen die we gezet hebben.

1. Impact Dashboard: meten is weten 

We zijn B Corp gecertificeerd, maar het kan altijd nóg beter. Om te zien waar kansen liggen en realistische doelen te stellen, zijn we bezig met het opstellen van een dashboard waar we onze impact kunnen meten. Zo kunnen we onze voortgang tracken en worden we gemotiveerd om volgende stappen te zetten! We verzamelen data over onder andere:

  • De inzet van reststromen
  • Het adviseren van onze klanten van duurzame alternatieven
  • De CO2 uitstoot van ons pand en de wagens
  • Onze steun aan maatschappelijke doelen

2. Deelname aan de Impact Fair

Op 4, 5 en 6 april stond Boozed op de Impact Fair. Meer dan 100 exposanten, 100 sprekers en duizenden bezoekers kwamen samen om de wereld een beetje beter te maken. ⁠Wij hostten een hangout waar mensen konden nadenken over de impact die zij willen maken én gewoon even konden chillen en lunchen. Daarnaast sponsorden wij materialen voor de masterclass ruimtes, entree, speakerpits en veel meer!

3. Circle Lab deelname

Boozed maakt onderdeel uit van Circle Lab: een programma voor duurzame doeners in regio Delft die een toekomst willen met minder afval. Op 8 april vond de kick-off plaats samen met 17 like-minded ondernemingen. In de komende maanden gaan we samen aan de slag om de economie in Delft circulair te maken, met ondersteuning vanuit de gemeente. Hierbij denken wij vooral na over hoe we reststromen beter kunnen inzetten, zowel aan de voorkant als achterkant van ons bedrijfsproces.

4. Maandelijkse B Champs meeting

Vrijwel vanaf het begin van ons B Corp avontuur werken we in een multidisciplinair team aan onze certificering en het verbeteren van Boozed. Uit verschillende afdelingen van Boozed zijn collega’s aangesloten om de B Corp plannen verder uit te dragen richting het team en nieuwe ideeën te bespreken. Maandelijks komen we samen om de voortgang van onze doelen te bewaken en nieuwe stippen op de horizon te zetten. Meet the B Champs!

5. Een Big Hairy Audacious Goal geformuleerd

Nulmetingen, doelen, meetings… Die moeten uiteindelijk leiden tot het bereiken van onze Big Hairy Audacious Goal. Check hem hieronder!

Boozed wil een golf van positieve impact te creëren bij elk event. Het bewustzijn over duurzaamheid vergroten, goed onderbouwde keuzes maken en uitstoot en afval terugdringen. Dit doen we ook met klanten en leveranciers, om een ripple effect te creëren in de industrie: een blijvende positieve invloed op alle betrokkenen, waardoor we stap voor stap een betere wereld kunnen opbouwen.

Meer weten over onze B Corp certificering?

Lees meer over de route ernaartoe in dit nieuwsbericht, of bekijk onze score op bcorporation.net.