Duurzame samenwerking met JMT Floorcoverings

Door: Melissa/Kim
Datum: 8-3-2024

Duurzame samenwerking met JMT Floorcoverings

Door: Melissa/Kim
Datum: 8-3-2024

Meer Boozed news?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief via de onderstaande button.

Als toegewijde B Corp-partner zijn we verheugd om deel te nemen aan het take-back programma voor vinyl van JMT Floorcoverings. Dit project sluit naadloos aan bij onze duurzaamheidsmissie en het streven naar een circulaire economie. Door deel te nemen aan deze pilot, investeren we niet alleen in onze eigen groene ambities, maar werken we ook aan een systeem dat, bij succes, breed uitgerold kan worden om andere bedrijven te inspireren en te motiveren.

Testfase en inzamelproces

De huidige testfase is essentieel. We werken nauw samen met JMT Floorcoverings om een efficiënte methode te ontwikkelen voor het inzamelen en recyclen van vinyl. Het is een periode van trial and error, waarin we elk onderdeel van het proces onder de loep nemen en verbeteren. 

Ons doel is om elk aspect van het proces te verfijnen en onze ecologische voetafdruk te minimaliseren. We hebben innovatieve stappen gezet, zoals het gebruik van waterdichte bigbags voor het verzamelen van vinyl, die duidelijk gelabeld zijn voor gemakkelijke identificatie en recycling. Deze bigbags worden op europallets opgeslagen en vervolgens door JMT Floorcoverings opgehaald voor transport en recycling, waarbij routes zorgvuldig worden gepland om de milieu-impact te verminderen

De 7 R’s van Duurzaamheid

Ons partnerschap met JMT Floorcoveringsbenadrukt onze toewijding aan de 7 R’s van duurzaamheid: Reduce (Verminderen), Reuse (Hergebruiken), Recycle (Recyclen), Repair (Repareren), Rethink (Heroverwegen), Refuse (Weigeren) en Regift (Opnieuw schenken).

Door deel te nemen aan deze pilot tonen we niet alleen onze betrokkenheid bij duurzaamheid, maar nemen we ook een leidende rol in de overgang naar een circulaire economie. We zijn optimistisch over de potentie van dit programma en zijn vastbesloten om het tot een succes te maken, niet alleen voor ons en JMT Floorcoverings, maar als een voorbeeld voor de hele industrie.