5 Eventex Awards voor Project Playground!

Door: Elise
Datum: 08-05-2024

Meer Boozed news?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief via de onderstaande button.

Wij zijn super trots op het Project Playground team: het event heeft maar liefst 5 Eventex Awards gewonnen! Op 29 augustus organiseerden we samen met ijzersterke partners een non-profit event om de eventbranche te inspireren en aandacht te vragen voor drie belangrijke thema’s: diversiteit & inclusiviteit, duurzaamheid en technologie & innovatie. En dat viel in de smaak! Lees hier meer over het event en de lovende woorden van de vakjury. 

Project Playground: 23 Choices was meer dan alleen een ervaring; het was een netwerkevenement met een dubbel doel. Georganiseerd door deze vijf grote namen uit de industrie, Boozed, Hete Peper, Plugged Live Shows, The Fireflies, Bazelmans AV en SugarFactory, was het hun doel om in contact te komen met het publiek voor zowel nieuwe als terugkerende commerciële kansen, terwijl ze lieten zien waartoe ze in staat waren, gecentreerd rond de drie grote thema’s.

Het evenement bestond uit verschillende programmaonderdelen zoals ‘The Maze’, Breakout sessies en een netwerkborrel, met entertainment, innovatie en gedachteprikkelende lezingen. De kern van deze meeslepende ervaring was het idee dat persoonlijke keuzes de dag van elke gast zouden bepalen. Zo kreeg elke gast bij binnenkomst een masker aangeboden dat ze (bij voorkeur) moesten dragen gedurende het hele eerste deel van het evenement, genaamd ‘The Maze of Choices’. Opvallend is de moed van de vijf organiserende partijen om gevoelige onderwerpen aan te pakken op onconventionele wijze, wat zowel lof als kritiek opriep.

Een award in 5 categorieën

Project Playground: 23 Choices viel bij de Global Eventex Awards 2024 op dinsdag 7 mei 2024 maar liefst vijf keer in de prijzen, in de volgende categorieën:

  • Immersive Experience – Goud
  • Partner Engagement Event – Goud
  • Kick-A** Experience – Zilver
  • Experiential Event – Zilver
  • Positive Change Event- Brons

Over de Awards

Eventex Global Awards werd in 2009 in het leven geroepen om creativiteit, innovatie en doeltreffendheid in de sector te vieren en is uitgegroeid tot een symbool van hoge prestaties en uitmuntendheid in de evenementenwereld. De winnaars voor 2024 werden gekozen uit 1.207 inzendingen uit 62 landen wereldwijd.

Woorden vol lof van de jury

De winnaars van Eventex worden geselecteerd door een internationale vakjury, welke bestaat uit prominente namen in de event industrie. Journalisten, event managers, boardmembers.. de meest creatieve en invloedrijke thought leaders van vandaag! Zij spraken lovende woorden over Project Playground en beoordeelden het event op creativiteit en innovatie, planning en uitwerking en effectiviteit en resultaat. Een greep uit hun uitspraken:

This is next world brilliance! Absolutely beautiful and ethereal and deeply inspiring. I loved this event and as a planner it really intrigued me. I want to attend. 
Stacy Wyatt, Founder & Publisher, Canadian Special Events Magazine

I love the notion of making a journey, especially when it involves both technology and the ability for the participants to personalize their journey by making choices. I find it truly inspirational and hope to be able to use some of these elements in the events my association organizes. Congratulations and thank you for sharing.
Sven Bossu, CEO, AIPC: International Association of Convention Centres

Unique and thoughtfully designed. Took risks which can make some uncomfortable but the overall guest will not forget the experience and the companies that took the risk.
Taren Bradley, Executive Producer, The Dufour Collaborative

Partners aan het woord

Een aspect waar we als Bazelmans AV trots op zijn, is de manier waarop we alle verschillende partners hebben kunnen helpen met het integreren van audiovisuele apparatuur in hun deel van het evenement. Dit alles om de boodschap en ervaring voor het publiek te versterken. Daarnaast maakte de samenwerking met deze geweldige partners het evenement tot een succes. Dit is naar onze mening de reden dat Project Playground was genomineerd in vijf categorieën.

Nick Frinking , Bazelmans AV

Het winnen van een award betekent veel. Alle partners hebben hun uren erin gestoken en dit evenement uit eigen zak bekostigd. Om beloond te worden met vijf awards is een passende erkenning voor de gezamenlijke inspanning die we er allemaal in hebben gestoken en we geloven dat het zeker zal leiden tot meer naamsbekendheid, zowel nationaal als internationaal.

Mendel Tuinder, Plugged Live Shows en The Fireflies

We denken nog steeds met veel plezier terug aan Project Playground en zijn ongelofelijk dankbaar voor de inzet en toewijding van al onze partners om er een Eventex Award Winning Event van te maken!

Carola Meijer, Hete Peper

Er was een dringende behoefte om de geest van de evenementenbranche nieuw leven in te blazen na de pandemie. Toen werd dit onderscheidende en gedenkwaardige evenement geboren – om onze veerkracht te laten zien en onze bereidheid om de industrie stormenderhand te veroveren samen met onze gewaardeerde preferred partners. We wilden de stroming echt ontwrichten en benadrukken dat Project Playground de dialoog wil uitlokken over belangrijke thema’s in de branche, zoals het uitdagen van iemands overtuigingen.

John Linssen, Sugar Factory

Als B Corp zijn we vooral trots op de drie belangrijke thema’s die Project Playground visualiseerde: duurzaamheid, inclusie en innovatie. Door deze tot leven te brengen in een non-profit, kick a** ervaring, hebben we een ripple effect van positieve verandering in de evenementenbranche gecreëerd. De samenwerking met getalenteerde partners werkte als een hefboom voor de succesvolle uitkomst van het evenement!

Kim de Ridder, Boozed Experience Creators

Dank aan de sponsors

Applaus voor de waardevolle sponsors, waaronder Momice, Van Straalen, Planted en Decoraties, Liberate ’96, Tim van Etten, Floris Heuer, Van der Kroft Events, Supa-Dupa, More2Safety, Better Future, Stage & Drapes Support, Fulin Robots en Amsterdam The Style Outlets, samen met alle betrokkenen die deze creatieve droom werkelijkheid hebben gemaakt.