Over dit project

Voor wie is het project uitgevoerd

/

Wat hebben we gedaan

/

Waar is het project uitgevoerd

/

Wanneer is het project uitgevoerd

/

Van event-designer terug naar (interieur-) architect

Door: Leo
Datum: 27-10-2020

Meer Boozed news?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief via de onderstaande button.

In maart van dit jaar raakte de eventkalender in één klap leeg. Hoe lang dat nog gaat duren is niet duidelijk, het was daarom extra fijn dat we de mogelijkheid kregen om de ontvangstruimte en kantine van Avonic onder handen te nemen.

Momenteel zijn we in de uitvoerende fase van dit project. De werkplaats is druk bezig met mooie maatwerk oplossingen hiervoor die we binnenkort op locatie plaatsen.

Binnen het designteam bij Boozed zijn er verschillende designers met een achtergrond in de (interieur-) architectuur, dus het was erg tof om weer eens een uitstapje naar onze achtergronden te maken.

Onze event-bouwers zijn over het algemeen niet gewend om ‘voor de eeuwigheid’ te bouwen, maar ze kunnen het zeker wel. De kantine moet een langere tijd mee kunnen gaan, omdat het een huurlocatie betreft, is alles modulair/demontabel bedacht en ontwikkeld.

 

De achtergrond:

Avonic ontwikkelt en produceert PTZ camera’s. Dit zijn “Pan-Tilt-Zoom” camera’s, het soort camera’s dat gebruikt wordt om bijvoorbeeld vergaderingen en congressen vast te leggen.

Business is booming en begin dit jaar waren ze uit hun jasje gegroeid en verhuisd naar een groter pand in Delfgauw.

Het kantoor ligt op de eerste etage van het pand. Hier is een klein keukenblok aanwezig dat direct naast de bureaus van de salesafdeling staat. Een echte kantine is er niet.

Op de begane grond bevindt zich een magazijn en een grote loze ruimte bij de entree, die toegang geeft naar de trap naar boven. De ruimte is nu leeg en nietszeggend. Bij binnenkomst vraag je je een beetje af waar je terechtgekomen bent, en of je wel op het juiste adres bent. Gelukkig wacht je wel altijd een warm ontvangst door de officemanager die snel naar beneden komt rennen!

De uitgangspunten:

  • Kantine/ontspanningsruimte voor het personeel, ca. 15 personen
  • Oplossing voor de akoestiek. De ruimte is nu erg kil en blikkerig
  • Modulaire oplossingen die eventueel in de toekomst op een andere locatie gebruikt kunnen worden
  • De ruimte moet één geheel worden, waar alles goed bij elkaar past. Dit in combinatie met de grote OSB wand die er nu al is.
  • Een beperkt, maar wel realistisch budget.
  • Indien mogelijk een link/knipoog naar Delft. Avonic is erg trots op haar Delftse roots.

De uitwerking:

Als basis voor de ruimte is er gekozen om de vloer af te werken met een collage van verschillende blauwe tapijttegels in combinatie met kunstgras. Het kunstgras loopt door een gedeelte van de wand en komt ook terug aan de onderzijde van de trap. Tezamen helpt dit voor een betere akoestiek.

In de ruimte waren twee wanden niet zo fraai afgewerkt. De ene wand wordt voorzien van OSB-beplating, zoals deze ook al elders in de ruimte aanwezig is. Op de andere wand komt een groot printdoek, met een fotomontage van Delftse panden aan de Markt in combinatie met de PTZ camera’s van Avonic.

De overige wanden zijn opgebouwd uit verzinkte stellingkasten. Om het geheel bij elkaar te laten komen worden er op alle wanden en op de kasten OSB stroken gemonteerd in verschillende kleuren blauw.

Voor de keuken is gekozen voor een standaard zwarte Ikea keuken van het type Metod. Om er wel een eigen draai aan te geven zijn deze ook afgewerkt met OSB bladen en zijpanelen.

Het keukeneiland dubbelt als een barcounter met krukken. De tafels zijn verrijdbaar en sluiten hier mooi op aan.

Een loungeruimte met spelcomputers en een tafelvoetbaltafel zorgen voor de ontspanningsmogelijkheden.

In de ruimte worden op diverse plaatsen planten geplaatst. We hebben gekozen voor hoogwaardige kunstplanten, omdat er niet voldoende daglicht in de ruimte is voor echte planten.

Door te werken met kunstplanten, kunnen we ook enkele planten in kleur verven, zodat dit weer mooi aansluit bij de blauw-accenten in de ruimte.

Gezien de huidige corona-maatregelen is er rekening gehouden met de mogelijkheid tot anderhalve meter afstand houden. Het zal helaas nu niet mogelijk zijn om met iedereen gelijktijdig te lunchen. De ruimte is daar te klein voor, maar een potje 1-tegen-1 tafelvoetbal is goed mogelijk.

Een custom made kuchscherm boven de tafelvoetbaltafel zorgt ervoor dat er vol enthousiasme corona-proof gespeeld kan worden.

Grafisch zijn we lekker losgegaan met de producten van Avonic. Met behulp van Photoshop komen hun camera’s terug in iconische filmmomenten, die als filmposters ter decoratie opgehangen worden. Ook zijn er in de grote wandprint een aantal easter-eggs verstopt, maar daar moeten ze bij Avonic nog achter komen, dus daar kunnen we nog niets van laten zien.

Al met al vormt het een samenhangend geheel met een frisse en moderne uitstraling. Het ontwerp straalt warmte en behaaglijkheid uit, zonder in te leveren op functionaliteit.

Bekijk hier het eindresultaat van dit project.