Een kijkje achter de (design) schermen.

Door: Deborah & Daisy
Datum: 9-11-2021

Meer Boozed news?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief via de onderstaande button.

Benieuwd naar hoe ons creatieve bloed gaat stromen en werkelijkheid wordt? Lees hier verder welke stappen wij doorlopen om tot een gaaf ontwerp en experience te komen.

Briefing
Bij ons begint het designproces altijd met een briefing. De account manager heeft het contact met de klant en zorgt ervoor dat de briefing zo duidelijk mogelijk bij ons terecht komt. Hierin bespreken we een aantal belangrijke/standaard punten zoals het aantal personen, wat is er nodig vanuit ons, wat leveren wij aan? Is dat een moodboard of een uitgewerkt 3d plan? Daarna wordt er per onderdeel tijd ingepland en kunnen we gaan starten!

Bij Suzan & Freek kregen wij al een duidelijke briefing inclusief huisstijl vanuit de opdrachtgever. Wij konden hiermee meteen aan de slag met de uitwerking van het gekozen concept: ‘Dromen in kleur’. Welke area’s zijn er gewenst en hoe kunnen we het moodboard zo goed mogelijk doorvertalen naar een realiseerbare ruimte.

Inspiratie & Brainstorm
Voordat we beginnen met tekenen/schetsen kijken we eerst zorgvuldig naar de briefing van de klant en gaan we aan de hand daarvan inspiratiebeelden bij elkaar zoeken. Daarnaast schetsen we er vaak op los, zodat we genoeg hebben om te peilen bij de klant of we de juiste richting op gaan.  Bij Suzan & Freek was er al een moodboard vanuit de klant welke wij hebben aangevuld met ons eigen moodboard ter vertaling van het concept. Er waren specifieke instagrammable area’s opgevraagd en hier zijn we dan ook meteen voor gaan schetsen. Ook starten we gelijk met het intekenen van het voorlopig ontwerp binnen de gegeven eventlocatie.

Locatiecheck

Moodboard concept

Voorlopig voorstel en finetunen
Na het eerste voorstel gaan we op basis van de feedback van de opdrachtgever het ontwerp verder finetunen. Zo waren er bij Suzan & Freek wat stijl aanpassingen en waren er nieuwe wensen voor een photobooth- en een babbelbox ruimte. Deze zaten nog niet in het eerste voorstel en zijn op een leuke manier geïntegreerd in het nieuwe ontwerp. Zo gaat het voorstel nog wat heen en weer tot dat alle wensen en eisen zijn verwerkt in het Definitieve Voorstel.

Definitief voorstel

Opbouw van het event

Berichten op social media