Daar komt de setdresser!!

Door: Nancy
Datum: 10-11-2020

Meer Boozed news?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief via de onderstaande button.

Daar komt de setdresser!!

Dat hoorde ik mijn opdrachtgever zeggen toen ik aan kwam lopen. Setdresser? Zo heb ik mezelf nog nooit gezien. Ineens ben ik dat blijkbaar, eerder op de dag was ik ook al stylist begreep ik en kreeg ik te horen dat ik wij de experts zijn tijdens het opbouwen en inrichten van een livestream setting samen met een collega. Jeetje.

Als nuchtere Hollandse ben ik er allemaal niet zo bewust mee bezig, maar ging er door dit soort opmerkingen dieper over nadenken. Wat doen we nu eigenlijk?

Sinds het begin van de Covid-19 crisis verzorgen wij veel decor- en podiumbouw (noemen we dit stage design?), inrichting en aankleding met props voor livestreams, studio en tv settings, online & hybride events, name it! Niet veel anders dan wat we de afgelopen 15 jaar met vol enthousiasme al deden. Dit neemt nu echter, door het wegvallen van alle events, een grotere plek in binnen de werkzaamheden van Boozed.

De ene keer die gekke, roze duikplank en een ballenbad met props voor de opname van een videoclip, dan weer de lancering van een nieuwe lijn van Pom Amsterdam, de totale aankleding en styling van een tv-show of het Instagrammable maken van Omega PR events voor Mooi PR, we voerden deze projecten al jaren met succes uit.

? Rebekka Mell Photography 

Brand building en event design waren altijd al de pijlers van Boozed, je bent je er soms alleen wat minder bewust van, omdat het van nature gaat, omdat we zo hard groeiden, omdat we eigenlijk weinig van ons lieten horen in nieuwsbrieven en socials, omdat we lekker doen waar we goed in zijn zonder poeha. Ook omdat we de beestjes geen naam gaven, niet even stilstonden bij wat we allemaal voor een mooie projecten hebben en in mijn geval, omdat ik al de kriebels krijg als een collega vraagt “wil jij niet even een Blog schrijven?”.

Maar met een creatief team van designers, stylisten en timmermannen mag je best even stilstaan bij wat je doet en van je laten horen. Dat begrijp ik nu en het schijnt dat opdrachtgevers en branchegoten dat nog interessant vinden ook.

Eigenlijk ook gewoon leuk om met je team op het zelf ontworpen, totaal ingerichte, gedecoreerde en tot in de puntjes afgemaakte podium te gaan staan en te weten waar je voor staat.