Terras gezocht voor mooooie spullen

Door: Ina
Datum: 12-5-2021

Meer Boozed news?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief via de onderstaande button.

Voor diverse brands hebben we de afgelopen winter toffe terras items mogen produceren. Blij natuurlijk met zulke opdrachten in deze tijd!

Vanaf maart stond alles wel een beetje klaar en te wachten op groen licht voor de opening van de terrassen. De productie van nieuwe aanvragen ging door, maar het duurde en duurde voordat de met liefde in onze werkplaats, geproduceerde meubelstukken en eyecatchers de deur uit konden.

We voelden ons af en toe een marktkoopman in het belrondje; “kan het al, mag het al, ooh jullie gaan de bestrating nog aanpassen, nee joh geeft niet dan blijven ze nog even bij ons”.

Eindelijk was het zover onze kindjes met een klein laagje stof, mochten de deur uit om te gaan shinen bij diverse outlets.
De productie gaat gestaag verder en er dus ook weer ruimte voor meer aanvragen. Maar waar moet je rekening mee houden met het inrichten van een terras?

Het allerbelangrijkste is rekening houden met weersinvloeden zoals regen, maar zeker ook wind. Gelukkig zijn er tegenwoordig allemaal toffe materialen die waterafstotend of juist volledig waterdoorlatend zijn. Onze maatwerk houten terras items worden geproduceerd uit douglas of hardhout, uiteraard duurzaam gekapt. De afwerking wordt gerealiseerd met ademende verfproducten. Qua wind moet je denken aan verzwaring, bijvoorbeeld door middel van plantenbakken of verstopte zandzakken. Maar voorkom ook te grote wind ‘vangende’ oppervlaktes. Ja en dan de warmte, persoonlijk ben ik geen fan van heaters, zowel voor het milieu als de portemonnee van de horecaondernemer, zijn die geen aanrader. Er zijn gelukkig steeds meer alternatieven zoals warmtekussens en vergeet ook zeker de dekentjes niet. Door in het ontwerp goed te kijken naar intieme hoekjes met weinig wind kan je de terrastijd ook verlengen.

Qua design mag het op een terras allemaal wat bolder dan binnen. Grote gebaren zijn belangrijk, want hier geen kleine accessoires. Maar maak er wel een goede mix van, vooral banken zorgen voor een uitnodigende sfeer op het terras. Met handige dividers, statafels, een mix van verschillende zitjes en vooral veel groen creëer je een prettige sfeer. Denk ook uit ‘out of the box’ en integreer bijvoorbeeld een fietsenrek in het ontwerp of een Insta wall. We zijn momenteel diverse terrassen aan het ontwerpen, mocht je benieuwd zijn naar de mogelijkheden, dan nodigen we je graag uit voor een kennismaking.

Moeten die materialen dan allemaal nieuw worden aangeschaft? Nee zeker niet, juist door een mix van oude en nieuwe materialen gaat een terras veel meer leven en kunnen we qua duurzaamheid veel winnen. Tof dan ook dat de brands, waar we voor werken, veel materialen die niet meer gebruikt worden ophalen, weer laten opknappen én rebranden.

Wat maakt Boozed allemaal? Dat is redelijk oneindig; van vuurschaal tot schommelbank, van buitenbar tot kippenhok! Kippenhok? Ja kippenhok, sinds kort is onze eigen binnentuin voorzien van een geweldig kippenhok met moestuin op het dak. Verse eieren en de restjes van de salade gaan weer naar de kippen terug. Circulair en super gezellig!

We nodigen je graag uit op ons terras om verder te praten over de mogelijkheden.