Visueel aantrekkelijke hybride en online events.

Door: Nancy
Datum: 27-10-2020

Meer Boozed news?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief via de onderstaande button.

Zien is meemaken!

Door de verschuiving van live naar online en hybride events wordt er nog meer naar beeldschermen gekeken dan voorheen. Saaie schermen zorgen ervoor dat de bezoeker eerder afhaakt. De boodschap kan nog zo interessant zijn, het oog wil ook wat!

Een goede studiosetting doet wonderen voor de tijd dat de bezoekers online op jouw event zijn en blijven. Als de omgeving prettig aanvoelt, dan komt de boodschap ook beter binnen.

Bij Boozed zien wij dat er regelmatig dat de stijl en sfeer waarin het live event zou zijn, volledig vergeten wordt bij het omschakelen naar een online event. Zonde, want juist een passend decor kun je prima realiseren, ook met kleine budgetten.

Als je een interactief programma hebt met verschillende onderwerpen, denk dan aan een Eigen Huis & Tuin of Koffietijd sfeer aangevuld met misschien wel een Quiz. Is het een serieuze boodschap dan kan een DWDD setting een optie zijn.

Maak bewuste keuzes op basis van de boodschap, maar ook de totale tijd dat je de kijkers/deelnemers aan je wilt binden. Ga je meer dan 15 minuten “uitzenden”, zorg dan voor verschillende settings. Door beweging van de host(s) heeft het publiek ook het idee dat zij meebeweegt en hou je de aandacht langer vast.

Betrek je doelgroep ook zoveel mogelijk in de show door middel van echte interactie. Beweging, chat functies, catering pakketten thuis. Er zijn diverse mogelijkheden om de afstand tussen live en digitaal te verkleinen. Alles om de emotionele band met je achterban te versterken en te behouden.

Bij hybride events waar er twee doelgroepen zijn, is het interessant om online iets anders te bieden dan dat er live op locatie gebeurt. Dit kan een projectie zijn die alleen online zichtbaar is, of bijvoorbeeld een geluidsbeleving die niet te horen is tijdens het fysieke event. Zie hybride events als twee losse, maar met elkaar verbonden events.

Doorslaan kan ook, de setting moet niet afleiden van de inhoud. De flikkerende en bewegende studio’s hebben we al voorbij zien komen, niet doen! Events met net dat ene gekke, unieke moment waardoor er achteraf veel reacties kwamen, zijn wél succesvol. Net even een item in beeld dat je niet verwacht, maakt dat je de aandacht volledig hebt. Durf – out of the box –  te denken.

Team Boozed staat altijd open voor een vrijblijvende brainstormsessie, of het nu gaat om inrichting en styling, die verrassende eyecatcher of een te gek idee qua entertainment. Graag inspireren we je met verschillende projecten én een advies op maat. Krijg je van ons ?…. omdat wij graag creatief bezig blijven.