Inspiratie – Euroshop 2023

Door: Deborah
Datum: 19-11-2023

Meer Boozed news?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief via de onderstaande button.

Het voelt alweer als een tijd geleden, maar op 1 maart (2023) vertrok een groot deel van het Boozed designteam naar Düsseldorf. Hier vond de Euroshop plaats, waar we telkens een flinke dosis inspiratie opdoen. Deze inspirerende vakbeurs vindt eens per 3 jaar plaats.

Er was in ieder geval genoeg te zien; we zijn maar liefst 17 hallen doorgelopen. De één wat sneller dan de ander, maar aan inspiratie dus zeker geen gebrek. Veel technische

dingen die voor mij (Deborah) persoonlijk niet heel veel betekenen, maar gelukkig heb ik ook heel veel creatieve uitingen gezien. Er waren duidelijk bepaalde stromingen die naar voren kwamen op de beurs en hier hebben wij binnen Boozed 3 namen/thema’s aan gehangen en zijn met de invulling aan de slag gegaan.

We onderscheiden de 3 stromingen/thema’s als volgt:

Dreamland

Dit is veruit mijn favoriet. Hierin is niets te gek en alles is in een hysterische harmonie. Persoonlijk vind ik het een combinatie tussen Alice in Wonderland en een futuristische droom, met vooral veel ronde en zachte vormen. Denk hierbij aan verbeeldingen zoals weerspiegelingen, olievlekken, wazigheid en dingen die onmogelijk ‘lijken’. Qua materialen zie je dus veel ‘fluff’, spiegelbollen (geen discobollen), mat glas oftewel zachte, gladde materialen. Deze stijl zie je steeds vaker terugkomen bij evenementen en festivals, en ook wij hebben dit al meerdere malen toegepast. Love it!

Een aantal projecten waar de Dreamland stijl al goed was terug te zien was zijn:

Wasteland

Hier was de stand van Hans Boodt echt een winnaar., zoals je kunt zien op de foto’s hieronder. Het Wasteland concept is erg sterk door ‘waste’ in te zetten en op zo’n stijlvolle manier te hergebruiken dat iedereen het wil hebben. Denk hierbij aan verschillende plaatmaterialen en kleuren. De kunst hierbij is om het rauwe van de ‘waste’ zo strak mogelijk in te zetten, waardoor je een hele fijne uitstraling krijgt met een sterk verhaal.

 

Brave New World

Dit is een trend die al wat langer gaande is, waar veel groen, natuurlijke materialen en duurzaamheid centraal staan. We zien alleen een lichte verschuiving naar organische vormen en een wat vrouwelijkere uitstraling. Hier hebben wij dan ook al het een en ander voor ingezet tijdens onze evenementen. We hebben een prachtige Shape of Nature-bar die binnen dit thema valt.