Trends 2023-2024

Door: Daisy
Datum: 20-03-2023

Meer Boozed news?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief via de onderstaande button.

In dit artikel bespreken we enkele trends die we bij Boozed verwachten voor 2023 en 2024. Deze trends zijn niet alleen van toepassing op evenementen, maar ook op interieurdesign in het algemeen. Dus blijf lezen en laat je inspireren!

#1: Maximalisme vs minimalisme

Een tweedeling van twee stijlen die tegenover elkaar staan is een opkomende trend. Zowel het minimalisme als het maximalisme zijn in opmars.

Minimalisme
Naturalisme in de vorm van minimalisme wordt steeds populairder. We willen natuurlijke materialen en warme kleurenschema’s zien. Texturen zoals natuurlijke ruwheid, koud metaal of de warmte van hout zijn in trek.

Maximalisme
Gasten willen een onvergetelijke ervaring. Interieurs met veel kleuren, patronen, stoffen en vormen die samen een verrassende sfeer creëren zijn gewild. Er is meer vraag naar contrast, gedurfde combinaties, heterogeniteit van texturen en unieke combinaties die opvallen en uitstaan tegenover de rest.

#2: Duurzaamheid

Duurzaamheid is al enkele jaren een belangrijke trend en zal in 2024 nog belangrijker zijn. We willen niet alleen over duurzaamheid praten, maar ook daadwerkelijk actie ondernemen. Tijdens evenementen kunnen we duurzame keuzes maken, zoals het minimaliseren van plastic gebruik, het verminderen van voedselverspilling en het gebruik van duurzame energiebronnen.

Kleine stappen maken al een groot verschil. Waarom bijvoorbeeld forex gebruiken als er alternatieven zijn zoals Re-board of Dispa-karton?! Deze materialen kunnen hergebruikt of gerecycled worden. We willen samenwerken met leveranciers die duurzaamheid hoog in het vaandel hebben staan en daar rekening mee houden bij het produceren van hun producten en materialen. Zo zorgen we ervoor dat het evenement niet alleen indruk maakt op de deelnemers, maar ook een verschil maakt op de planeet. Lees hierover meer.

Ook bij Boozed staat duurzaamheid hoog op ons prioriteitenlijstje. Benieuwd naar hoe en wat wij doen? Check dan de onderstaande video.

 

#3: Hybride evenementen

Gewoon DOEN is trending. Het draait om een evenement dat alles heeft. Waarom verschillende evenementen organiseren voor elke afzonderlijke gelegenheid, zoals een lancering, een jubileum of een kennisbeurs, als we ze allemaal kunnen combineren tot één hybride evenement?

Concepten met een mix van sport, educatie, entertainment, eten, drinken en comfortabel design zijn populair. Het gaat niet alleen om goed eten en drinken, maar ook om de beleving, sfeer, indrukken en ervaring. Er is ook meer aandacht voor de gezondheid en het welzijn van de gasten. Als je al deze elementen tijdens een evenement combineert met sport, entertainment en eten, creëer je een gewild concept dat zeker bij de bezoekers zal blijven hangen.

Fotocredits:
Samsung event: Lennen Descamps
Welcome to the Jungle event: Janus van den Eijnde
Perfect Serve Barshow: Ming Chao
Baas Amsterdam: Jelle Draper